Först ett par rader från veckans fixare: hej vi har åkat pulka på onsdag och idag vi har jort om stenåldern och idag vi har gort läsförståelse och idag vi har fåt extra rast och idag har vi jobbat med istiden. vi har gjort mattematikprov. Hälsningar Hamza

Denna vecka har gått fort. Vi har fortfarande ett härligt vinterväder, och jag är så glad att se alla i klassen har bra vinterkläder. I onsdags var vi och åkte pulka igen och det blev en liten kortare stund. Några elever tyckte att vi hamnat mitt i istiden när vi kom till backen:)

Apropå istid så fortsätter SO-arbetet och nu har vi kommit till jägarstenåldern. Begrepp som jägare, samlare, ren, verktyg och odla har behandlats. Många i klassen kom ihåg från naturskolan att vi fick tillverka verktyg och göra saker i skinn.

Matematik: Vi har jobbat på med digitala klockan, att tiderna är olika beroende på om det är på natten eller dagen. Träna gärna hemma på klockan, genom att fråga ert barn vad klockan är, digital och analog tid och räkna ut hur långt det är till att ni ska äta middag till exempel. Elevspel.se är en bra sida att öva på också.

Svenska: Vi skriver och skriver. Om några veckor kommer vi att göra nationella prov i både svenska och matte. I svenska testas läsförståelse, skriva berättande texter med en röd tråd, en inledning, ett problem, en lösning och en avslutning. Även faktatexter kommer vi att läsa och skriva. –

Joanna från musiken var tyvärr sjuk i onsdags och vi hoppas hon är tillbaks nästa vecka. I tisdags var jag på utbildning hela dagen och Stephanie hade klassen och det hade gått bra. Jag blev glad av att höra det.

På måndag den 8/2 är skolan och fritids stängd pga planeringsdag.

Nästa vecka:

Måndag: Skola och fritids stängd.

Tisdag: Slöjd

Onsdag: Idrott och musik. Bussen går 8.10, kom i tid!

Ha en härlig snöig helg önskar Tessan, Stephanie och Sulejman