Först ett par rader från veckans fixare: Hej! idag har vi pysslat och ätit peparkakor. Vi har börjat att äta i klassrumet. Vi har pysslat handskar som en julkalender. den som får matteproblemet får en peppar kaka. vi har gjort nationella prov i matte. det var svårt. Vi har lärt oss om varför vi firar lucia. Hälsningar från Aylin och Tristan.

VIKTIG INFORMATION FRÅN REKTOR OM PARKERINGSSITUATIONEN! http://rektor.tingvallaskolan.se/

Tänk att en hel termin snart har passerat och snart har vi ett nytt år! Tiden går så fort!

Denna vecka har vi julpysslat, uppmärksammat Alfred Nobel och vi fick en lite finare lunch dagen till ära;) Klassen fick skriva sin egen tankekarta efter genomgång och det gick väldigt bra! Numera äter vi i klassrummet varje dag och inte bara fredagar. Det är oftast en lugn och mysig stund tillsammans. Eleverna har även fått provat att göra 2 gamla nationella prov i matematik, och många tyckte det var svårt. Vi behöver öva mycket på att läsa instruktioner, och att komma underfund med vilket räknesätt som efterfrågas. Matematikbegrepp som öka, minska, dubbelt och hälften måste också repeteras.

Vi har läst en faktatext om lucia, och svarat på frågor samt tittat på en film om lucia. Vi har tittat på en film om buddismen och lärt oss vem Buddha var. Tänk att vi har 3 av 5 världsreligioner i vår klass! i NO har vi arbetat med vintern.

Nästa vecka är vår sista vecka och den kommer se ganska annorlunda ut. På onsdag har vi vår sista idrott- och musiklektion för terminen och på torsdag har hela klassen en gemensam slöjddag 8.30-11.15. Efter lunch på torsdag kommer vi att baka våra frukostfrallor tillsammans, som vi ska ha på julavslutningen till vår mysfrukost. Eleverna får ha på sig pyjamas, eller sina favoritmjukiskläder eller kanske en pepparkakskläder eller tomtekläder om man vill. Vi äter sedan lunch tillsammans. Efter lunch 11.30 är skoldagen slut och alla som inte har fritids går hem. OM man vill får man gå hem redan 11.15 men då vill att ni sms;ar eller mailar mig senast torsdag.

Nästa vecka:

Måndag: Idrott

Tisdag: Slöjd

Onsdag: Idrott och musik

Torsdag: Slöjddag 8.30-11.30,

Fredag: Julavslutning 8.10-11.30

Trevlig helg önskar Tessan, Stephanie och Sulejman

Läsårsdata

Skolavslutning: fredag 18 december (termin förkortad med två dagar)

Vårterminen 2021

Skolstart: tisdag 12 januari

Skolavslutning: fredag 11 juni (termin förlängd med två dagar)