Först ett par rader från veckans fixare: Vi jobba de med matematik till sidan 97. Vi spelar tillsammans fotbolls äpplet. Våran nya svenska är jakten på jack. Vi tränar att vara med varandra och spela med varandra. Vi kommer att göra nationella prov. Vi har snart 20 stjärnor för vi jobbar hårt. Vi gör bra saker mot varandra. Vi gör många saker som mate,so och andra saker. Hälsningar Benjamin och Bunyamin.

Oj vilken vecka! Måndagen började på ett tråkigt sätt med att jag fick ägna min dag åt att lösa konflikter, som bland annat skett under helgen på sociala medier. Efter att ha pratat med många elever ut klassen så fick ni berörda föräldrar ett sms. Jag är glad att jag har ert stöd i att eleverna inte ska ha några grupper på snap chat och andra appar. Forskningen visar att de flesta kränkningar i skolan sker över nätet, och många barn i Sverige mår dåligt över att klasskamrater skriver elaka ord. Jag bifogar en länk där ni kan läsa mer! Här finns också råd till er föräldrar hur ni kan motverka och förebygga kränkningar på nätet. https://friends.se/natmobbning/

Resten av veckan har varit hårt arbete i klassrummet, och vi har nu en vecka kvar innan vi får en välbehövlig paus från skolarbetet då det är sportlov v.9. När vi kommer tillbaks så är en en vecka kvar innan vi startar upp Nationella Proven i matematik.

Utvecklingssamtal har vi också hunnit med, och med en pandemi så såg dem lite annorlunda ut i år än tidigare. Teams, telefonsamtal valde några av er, och alla fick hem sitt barns IUP:er och omdömen.

Svenska: Här har arbetet med den skönlitterära boken Jakten på Jack kommit igång ordentligt. Vi arbetar ämnesöverskridande med SO och faktatexter i svenska. Denna vecka har vi arbetat med bondestenåldern. Vi har skrivit gemensam faktatext och nästa vecka ska klassen få prova på att skriva faktatexten i par. Vårt mål är att skriva den enskilt så småningom.

Matematik: här arbetar vi med avrundning och att jämföra tal. Ska jag avrunda uppåt eller nedåt? Varför är det bra att kunna avrunda? Och hur vet jag om jag ska avrunda uppåt? Vi kom på att det är bra att kunna avrunda klockan eller när jag går till affären och ska handla.

Nästa vecka är det dags för klassen att få utnyttja sina 20 stjärnor som de samlade ihop innan jul. De ville gå och bada och jag har fått en tid på torsdag kl.12-13. Därav kan det bli så att vi slutar lite tidigare än 14.00 för vi slutar när vi kommer tillbaks till skolan. De som vill får ta med egen lunch till skolan, tänkte att det kunde vara lite mysigt att äta sin matsäck och sen gå till simhallen. För de som inte tar med egen mat äter vi skolans lunch. Eleverna måste meddela mig senast måndag hur de vill göra.

Nästa vecka:

Måndag: Idrott

Tisdag: Slöjd

Onsdag: Idrott och musik

Torsdag: Bad. Ta med matsäck om du vill. Glöm inte badkläder, handduk och schampo, hänglås

V:9 Sportlov – skolan stängd. Fritids öppet för de som anmält att behöver omsorg

vänliga hälsningar Tessan, Sulejman och Stephanie