Veckobrev v. 10

Första veckan tillbaka efter lovet avklarad. Denna vecka har vi börjat arbeta med klockan i matematiken. Vi har börjat att fokusera på heltimme samt klockslagen över heltimme. Nästa vecka börjar vi arbeta med klockslagen innan heltimme. Träna gärna hemma också! I NO har vi startat upp arbetet med NTA-lådan Balansera och väga och vi har hittills arbetat med att hitta tyngdpunkt och skapa balans med hjälp av en pappfjäril, gem och en ovässad penna. Under reflektionerna framkom många kloka tankar.

Onsdagen gick i kulturens anda då vi hade besök av Romeo & Julia-kören. De var en fantastisk upplevelse att arbeta med och lyssna på de professionella sångarna som arbetar på Dramaten. Det var ett uppskattat besök och eleverna var mycket fascinerade av deras uppträdande sist på dagen!

Vi har även arbetat med värdegrund och hade ett samtal om vad vi har för rättigheter och skyldigheter på skolan jämte varandra, och vad det finns för konsekvenser om vi inte uppträder efter dessa. Det var ett mycket givande samtal där eleverna hade fina tankar och funderingar som vi får arbeta vidare med vid ett annat tillfälle.

På måndag ska vi gå till Kulturum och visa upp vår dans som vi tränat på denna terminen med Joanna. Som jag nämnt tidigare är publiken andra tvåor som också kommer att uppträda, vilket betyder att Ni vårdnadshavare får snällt vänta på att era barn berättar om uppträdandet hemma 🙂 Det kommer säkert vara lite nervöst men också mycket roligt och dansen är väldigt bra!

På fredag har vi vår första dag med Naturskolan. Vi kommer att bli hämtade med buss 8.15 på fredag morgon, viktigt att ni kommer i tid till skolan. Sedan kommer vi att spendera hela dagen där och kommer tillbaka till skolan ca. kl 14. Detta innebär att eleverna kommer att sluta senare den dagen. Vi kommer att bli bjudna på lunch och ha rast ute på deras fantastiska område. Dagen heter ”Universum” och det går att läsa mer om dagen på deras hemsida (klicka). Se till att eleverna har med sig kläder för att vara utomhus.

Vi ses nästa vecka!

Jessica