Veckobrev v. 16

Denna vecka har de flesta varit tillbaka i skolan och vi har haft lektioner som vanligt.

Vi har arbetat hårt med att lära oss multiplikationstabellerna i veckan och kommer att fortsätta göra. Varje dag övar vi och i slutet av veckan gör vi ett test. I fredags gjorde vi det första testet och så duktiga eleverna var! Under 10 minuter satt de fokuserade, tysta och arbetade, när de var klar så fortsatte tystnaden. Det var mycket roligt att se och jag kände mig så stolt över alla!

Vi har startat upp ett arbete med faktatexter om djur där vi ska fokusera på att lära oss hur en faktatext är uppbyggd. Vi arbetar även på med läsförståelse som vanligt i svenskan. I SO arbetar vi med känslor för att lära oss att identifiera våra känslor och sätta ord på dem. Detta gör vi för att bygga starkare relationer i klassen och för att få förståelse för varandras upplevelser av känslor. I NO arbetar vi vidare med NTA-lådorna om balans. Denna veckas uppdrag handlade om balans på en bräda (likt gungbräda) och så eleverna jobbade! De var mycket delaktiga under genomgången med kloka reflektioner och fina kopplingar till förgående arbete. Under undersökningen satt de fokuserade och testade sig fram samt gjorde intressanta iakttagelser. Väldigt lyckat arbete och de hade mycket kul!

Nu ser vi fram mot en ny vecka!

Hälsningar Jessica