Veckobrev v. 18

Hej! Veckan var kortare än vanligt då fredagen var en röddag, men vi hann med en hel del ändå.

Vi har fortsatt arbetet med NTA-lådan i NO men har nu kommit in på delen som handlar om att väga. Det var lite små krångligt men spännande att använda vågen, men det gick mycket bra. I matematiken har vi börjat räkna med hundratal och nöter just nu positionssystemet.

I torsdags var det städdag på skolan så då gjorde vi skolgården fin. Det var många klasser ute och städade, men vi lyckades fylla några påsar.

Veckan har dessvärre också bestått av en del bråk och tjafs. När eleverna bråkat och blir sur, går detta ut över lektionerna då eleverna inte vill komma in, eller helt enkelt kommer in och skriker/stör istället. Då detta händer ofta blir det ett problem. Eleverna får möjlighet att lösa problemen innan de kommer in i klassrummet med pedagog som varit ute. Om eleverna inte vill, eller kan, lösa det då är det ändå viktigt att eleverna kommer in på lektion och deltar. Tyvärr är det många som väljer att stanna ute och göra annat vilket de då går miste om mycket lektionstid. Den missade lektionstiden kommer att märkas i årskurs tre när vi ska genomföra nationella prov. Vi arbetar med denna förståelse varje lektion.

Nu är det ny vecka och nya tag, vi ses!

Jessica