Veckobrev v. 2

Äntligen är vårterminen igång! Hoppas ni är redo för sista terminen i årskurs två. Den här veckan har vi mjukstartat lite med värdegrundsarbete, diskussion av regler och förväntningar samt återkopplande till förra året.

Nästa vecka kommer vi att starta med två nya teman, där den gemensamma nämnaren är vatten. I NO startar vi upp ett tema där vi kommer arbeta med vattnets former, vattnets kretslopp, liv i vatten samt miljöförstörelse. I SO kommer vi arbeta med världshaven och världsdelarna och då även komma in på kartkunskap. Idag tjuvstartade vi detta med en ”Grej of the day”. Denna vecka har även Stefanie börjat hos oss. Hon kommer att skriva en liten presentation här på bloggen senare.

Inför denna terminen kommer vi att byta grupper i idrott. Eleverna kommer att få med sig en lapp om vilken grupp de tillhör, samt information från rektor (lägger upp detta i nästa inlägg). Senare i helgen kommer jag lägga upp de nya grupperna här på bloggen. Vi kommer att fortsätta ha läxa till på onsdagar. Något nytt för denna termin är att vi kommer att gå i halvklasser till TRIVAS på onsdagar. Där kommer vi att arbeta med värdegrund och samarbete.

Denna termin kommer vi arbeta mycket med struktur och värdegrund i klassrummet. I och med en förändring i arbetssätt kan det komma bli en liten uppförsbacke innan det planar ut och resultat syns. Det tar ett tag att lära sig nya saker, så även för mig, men jag tror på vår klass och att vi snart ska ha helt underbara dagar tillsammans. Har ni några frågor eller funderingar kring detta får ni gärna kontakta mig. Det kommer utöver detta även ske ett arbete med skolpsykolog. Rektor Jessica har skrivit ett brev om detta som kommer upp på bloggen i nästa inlägg samt att eleverna tar hem det på måndag.

I början av februari 12/2 samt 18/2 är det dags för utvecklingssamtal. Ni kommer att få information om vilka tider som gäller för er snarast, och precis som förra terminen får ni en lapp med förslag på tid där ni får svara om ni kan eller inte.

Trevlig helg!

Hälsningar Jessica