Veckobrev v. 20

Denna vecka har vi haft en del dalar men även höga berg med arbetsron. Vi har fått 6 bollar/magneter och en fri lektion är nu nära. Vi har fokuserat mycket på svenska denna vecka, med extra fokus på substantiv och adjektiv. Eleverna verkar tycka det är roligt och jisses vilka hejjare de är! De lär sig så snabbt, riktigt roligt att se! Nästa vecka fortsätter vi det fokuset och kanske, eventuellt, lär oss lite om verb också.

Nästa vecka är en händelserik, men kort vecka. Skolan är stängd torsdag och fredag, men vi kommer hinna med massor ändå! I fredags informerade jag eleverna om att vi kommer genomföra Tingvalla olympiaden på tisdag och att vi på måndag kommer ha teambuilding i våra respektive lag.

Tingvalla olympiaden genomförs på midgårdsvallen på förmiddagen för lågstadiet. Alla elever i lågstadiet är indelade i lag som tillsammans är ett land, som de representerar under dagen. På måndag morgon kommer varje land att mötas upp för teambuilding. Vi kommer att göra flaggor, lära oss om olympiader och vårt land samt göra en hejaramsa. Det kommer bli riktigt roligt.

På tisdag morgon går olympiaden av stapeln. Det är viktigt att komma i tid på tisdag, då vi går till midgårdsvallen direkt efter närvarokontroll. Vi kommer att vara utomhus hela förmiddagen, kom ombytt till lämpliga idrottskläder som är anpassade efter väder. Ta gärna med er lite extra (varma) kläder i en ryggsäck, har nämligen hört att det blåser mycket där. En vattenflaska och frukt är även det bra att ta med i väskan. Vi kommer att tävla hela förmiddagen och går sen tillbaka till skolan och äter lunch tillsammans i klassrummet och pratar om dagen.

På torsdag är det röddag och då är både skola och fritids stängt. Fredag är en klämdag, vilket betyder att skolan är stängd med fritids kommer att vara öppet.

Vi ses på måndag!

Jessica