Veckobrev v. 21 och 22

Veckorna rullar på i full fart nu. Vecka 21 var en kort men händelserik vecka. Måndagen inleddes med teamwork och uppladdning inför olympiaden i våra respektive lag. Dagen fortsatte sedan med vanliga lektioner där vi arbetade med ental, tiotal och hundratal i matematiken och adjektiv samt substantiv i svenskan. På tisdagen gick Tingvalla olympiaden av stapeln och alla lag promenerade tillsammans till midgårdsvallen. Där tävlade vi i sex olika grenar: höjdhopp, längdhopp, 400 m, 60 m häck, frågesport samt kast med boll. Alla elever var så duktiga! Lunchen åt vi på skolan och därefter tittade vi på film. Jag hörde bara bra saker om eleverna, att de hade kämpat på hårt och gjort sitt bästa. De såg mycket nöjda och glada ut. Är mycket stolt över alla!

Denna vecka, v. 22 har varit en vanlig vecka. Vi har arbetat på för att få klart vårt material. Mer fokus på matematik och svenska, samt har vi även varit i skogen och lekt. Det är snart sommarlov och det märks då vi alla är lite trötta och ofokuserade. Men vi kämpar på en vecka till!

I onsdags berättade jag för eleverna att jag tyvärr inte kommer fortsätta som lärare i 2b, kommande 3b. Jag tycker detta är jättetråkigt men jag är säker på att det kommer bli kanon för eleverna. Deras nya lärare heter Therese Andersson och har denna termin haft nuvarande 3b. Therese har även haft eleverna i idrott under årskurs 1, så flera elever känner till henne sen innan. Therese har varit med i klassen både torsdag och fredag denna vecka och kommer även vara med under två dagar nästa vecka. Vill ni läsa mer om detta beslut bifogar jag ett brev av rektor Jessica här nedanför.

Nästa vecka är sista hela veckan i skolan och då ska vi avsluta på bästa sätt. Det ser ut att bli kanonbra väder hela veckan, och därför ska vi försöka vara ute så mycket vi kan, besöka skogen och ha lektioner ute. På måndag tänkte vi ha vattenlek! Eleverna behöver ha med sig en vattenflaska och extra kläder.

På fredag får vi äntligen besöka naturskolan. Vi kommer att vara ute hela dagen, så ta med kläder efter väder. En stor vattenflaska och frukt är också bra att ta med. Vi blir upphämtade med buss 8.15 vilket betyder att det är extra viktigt att komma i tid på fredag. Vi kommer tillbaka till skolan runt 14.00, så vi slutar lite senare än vanligt den dagen. Det kommer bli super spännande!

Vi ses på måndag!

Vänliga hälsningar Jessica