Först ett par rader från veckans fixare:

Nästa väcka så ska vi simma på midgårdsbadet glöm inte simmkläder. Sätunaparken vi var vid sätunaprken i tistas vi lekte och blev tröta men det var rolit. glöm inte att man ska ta med sig matsek men om man glömer så har thessan extra mat med sig. Den 11 juni ska vi ha skolavslutnig om man vill kan man baka och ge till hela klasen. Om det är soliogt så kanske vi ska ha peknik vid dammen. tessan komer inte vara med oss på freda hon ska var på hennes pappas begraving.

från vecans fiksare Mirana och Kidan

Vi har haft en bra vecka och veckobrevet kommer redan idag då jag som sagt är ledig imorgon. Vi arbetar på med klockan och repeterar analog tid. Jag vädjar till er föräldrar att fortsätta träna under sommaren. Fråga ert barn vad klockan är och hur länge det är kvar tills ni ska göra något, äta middag, hälsa på släktingar osv. Vi behöver träna på tidsskillnad. Elevspel.se är också bra att träna på. En annan sak jag skulle önska är att ditt barn som ännu inte lärt sig simma, anmäler sig till simskola i sommar. Målen för årskurs 6 är att kunna simma 200 meter varav 50 meter ryggsim och 150 m bröstsim utan att stanna. Om man i trean inte kan simma alls, är det tufft att hinna lära sig på tre år. Simning är mycket teknik och man behöver öva mycket för att orka simma 200 meter. Just nu har simskolekurserna varit stängda pg apandemin, men håll ögonen öppna på hemsidan när de öppnar upp igen:)

I svenskan arbetar vi på med Jakten på Jack och läsförståelsegrupperna. Vi kommer inte att hinna klart med Jakten på Jack nu i trean så vi kommer fortsätta i årskurs 4. I SO så arbetar vi med pengar och pengars värde. Vi funderar kring hur kan man betala på oliika sätt, hur betalade man förr i tiden och hur mycket kostar vanliga varor som vi ofta köper? Eleverna ska även få planera ett påhittat kalas och hur mycket det kan kosta och vad man kan göra på kalaset. I NO har vi avslutat näringskedjor och denna vecka har vi arbetat med grodans livscykel. I onsdags visade klassen upp sin dans för 3A och tvärtom. Uppträdandet brukar egentligen ske i större sammanhang, men även här har pandemin gjort att vi blivit tvungna att anpassa. Vi tackar Joanna och musikskolan för tre fina år tillsammans och kommande läsår kommer vi ha musik med Camilla som också har textilslöjd.

Som ni kanske hört av klassen kommer jag att fortsätta med klassen även i årskurs 4. Det känns jätteroligt att få följa med upp i mellanstadiet!

Nästa vecka går vi som vanligt i skolan fram till torsdag. På fredag är det skolavslutning och den är 8.10-10. Jag tänkte att vi samlas i klassrummet för en gemensam stund och sedan går vi ut om vädret tillåter och fikar. Så man får ta med frukt eller fika. På torsdag ska vi simma på Midgårdsbadet. Ta med schampo, lås, badkläder och handduk och matsäck. Jag tänkte nämligen att vi efter badet äter lunch tillsammans ute om det är fint väder. Annars har vi picnic i klassrummet. Om någon vill ha lunch meddela mig på 0701689029 eller på mail therese.m.andersson@edu.sigtuna.se, eller att ditt barn meddelar mig senast måndag.

Måndag: Idrott och slöjd-eftermiddag 12.15-14

Tisdag: Slöjd

Onsdag: Idrott

Torsdag: Simma på Midgårdsbadet. Glöm inte matsäck, badkläder, lås, handduk och schampo