veckobrev v. 23

Sista riktiga skolveckan är nu slut och eleverna har hårt!

Vi har arbetat med att färdigställa vårt arbetsmaterial, vilket har gjort att det har blivit många effektiva (och långa) svensk- och matematiklektioner denna vecka. Trots detta har vi haft ett riktigt bra fokus och det känns som att vi verkligen kan avsluta på topp!

I tisdags hade vi en mysig idrott i helklass med Camilla, där de spelade brännboll och fikade som avslut på detta läsår. Eleverna fick även varsin medalj som tack för bra lektioner. Nästa år kommer de ha Karin, som undervisar i 3-6, i idrott.

I torsdags gick vi en utflykt till skogen och lekte med Tessan. Där lekte vi bland annat burken. Det var en mysig stund och eleverna och Tessan fick börja lära känna varandra inför nästa läsår.

I fredags hände det äntligen! Det var äntligen(!!!) vår tur att åka till naturskolan. Vi var ett gäng på 17 elever och två pedagoger som samlades förväntansfulla utanför klassrumsdörren redan innan klockan slog 8.10. Väl på naturskolan lärde vi oss mycket om hur människorna levde på stenåldern. Vi fick inblick i hur de hittade och fångade mat, hur de byggde hus samt titta på gamla begravningsplatser. Vi fick även testa på att skapa föremål i lera och slipa ben till vackra halsband. Vi hade väldigt tur med vädret då vi lyckades undvika regnet och få varmt och sol hela dagen. Det var en mysig dag!

Nästa vecka är det schemabryt och vi slutar 13.00 måndag och tisdag. På tisdag kan det dock komma att bli något senare, eftersom vi ska titta på 6:ornas brännbollsmatch mot lärarna. På onsdag är det dags för skolavslutning. Då börjar vi i klassrummet 8.30 och slutar 10.00. Då ska vi avsluta läsåret tillsammans och ha det trevligt och mysigt tillsammans. Tyvärr så får inte ni föräldrar närvara vid avslutningen i år. Eleverna får ta med sig eget fika om de vill, då vi ska ha en liten fikastund.

Önskning: Ta med er läsläxa mapparna (läsförståelseböckerna) till skolan denna vecka!

Nu ser vi fram mot de sista tre dagarna i skolan!

Vänliga hälsningar Jessica