Veckobrev v. 3

Första hela veckan gjord på denna termin! Bra gjort 2b!

Den här veckan har vi pratat mycket om hur vi behandlar andra i klassrummet. Vi hade en bra diskussion om framtiden och framtida arbeten. Vi kom fram till att man behöver kunna läsa och räkna för att kunna få ett arbete man tycker om (och drömmer om!), och vi kom överens om att hjälpas åt så att vi och klasskamraterna ska lyckas i skolan. Ett mycket givande samtal som väckte många tankar och drömmar. Detta har även skapat en bättre arbetsro och det går fortare att komma ner till en bra ljudnivå. Vi har också börjat räkna minuter som går åt till att vänta in de som pratar, stökar eller gör annat under genomgångar. Denna vecka kom vi upp i 113 minuter stök, men för varje dag blev det mindre och mindre. Det är stora framsteg och jag tror verkligen på vår klass! Tillsammans kan vi vända vår spiral och få det toppen! Hejja oss!

Vi har även startat upp vårat nya tema vatten i både SO och NO. Vi har lärt oss om vattnets olika former (fast, flytande, gas) och att vattnets kemiska formel är H2O. Vi har även börjat öva på världshavens namn och placering samt världsdelarna. I matematiken har vi fortsatt med multiplikation och arbetat både med boken samt miniwhiteboards. I svenska har vi börjat med grammatik och denna vecka började vi lära oss om vokaler. Lite svårt men spännande!

Vi har också välkomnat Stephanie på riktigt denna vecka. Stephanie har utbildat sig till fritidspedagog på Stockholms universitet och har efter sin utbildning arbetat på Josefinaskolan i Sigtuna i 3 år innan hon började hos oss i augusti 2019. Hon har börjat kommit in i klassen och kommer bli en bra fritidspedagog för oss. Vi har även lite glada nyheter att berätta. Som vi meddelade innan jullovet fick vi reda på att Meli skulle bli förflyttad till en annan skola p.g.a ekonomiska. Nu har det däremot öppnats upp en möjlighet för Meli att stanna kvar Tingvallaskolan! Hon har tackat ja och kommer därför att börja arbeta med 1b. Trots att vi inte kommer ha Meli inne hos oss är vi glad att hon får stanna kvar och att vi kommer att kunna krama om eller busa med henne när vi träffas.

En annan omorganisation som skett är att årskurs 2 nu tillhör korallens fritids och kommer att befinna sig i stora skolan under fritidstid. Det innebär att ni hämtar era barn i stora skolan när de ska hem.

Jag vill påminna om att läxan ska tas med till skolan på onsdagar. Försök att komma ihåg att den ska tas med. Glöms den bort får ni gärna ta med den dagen efter. Tider för utvecklingssamtal har gått ut. Se till att ta lappen tillbaka till skolan så fort som möjligt så vi kan ordna nya tider om ni inte skulle kunna den tiden ni fått.

Jag önskar er en trevlig helg!

Jessica