Veckobrev v. 39

Den här veckan har varit kort men vi har hunnit med mycket ändå!

Fokus under denna vecka har varit matematik och svenska. I matematiken har vi arbetat vidare med tiotal och ental medan vi i svenskan har arbetat med kapitel 5 av Resan till skatten. Idag har vi även hunnit med att skriva vår ”grej of the day” som denna vecka fick bli förra veckans ämne ”Pelle Svanslös hemstad” – Uppsala.

Flera elever har även vaccinerats idag. Jag hoppas alla kände att det gick bra! De fick med sig jätte fina sudd som belöning och alla verkade glada över dem!

Förra veckan firade vi 200 dagar i skolan! Då fick eleverna göra olika uppgifter där vi bland annat skapade en ”200 dagar smartare” krona, gissade tärningsslag och försökte samla ihop 200 ord. Vi körde lite dansstopp och avslutade dagen med film, popcorn och lite saft!

Nästa vecka ska vi arbeta vidare på att få arbetsro i klassrummet. På måndag ska vi träffa TRIVAS teamet på skolan och bland annat samtala om hur man är en bra klasskamrat. I klassrummet kommer vi även att aktivt samtala om värdegrund och vänskap.

Kommande vecka ser ut som vanligt. Trevlig helg!

Jessica