Veckobrev v. 43

Sista dagen innan lovet avklarad, bra jobbat!

Den här veckan har vi hunnit med mycket. I tisdags och torsdags fick eleverna i uppdrag från gräsmumlingarna att baka mini gräsmumlingar (chokladbollar) för att ha något extra gott att äta till festen. När vi fick eleverna träna samarbete och de resulterade i mycket söta gräsmumlingar! I torsdags firade vi även FN-dagen. Vi började dagen med en storsamling ute och sjöng ”inatt jag drömde” tillsammans med hela skolan. Därefter tittade vi på film om FN och Unicef för att sedan prata och skriva om det. På eftermiddagen fick eleverna genomföra en tipsrunda om FN. Den var lite svår men eleverna va duktiga och vi lärde oss några nya saker!

Idag har vi firat halloween och 20 avklarade stjärnor med halloweenfest hela dagen! Vi har hunnit med att titta på en film, pysslat rörliga fladdermöss och sist, men absolut inte minst, DISCO! Eleverna fick äta sina egenbakade Gräsmumlinga, lite popcorn och satsumas pumpor. Vi lyssnade på musik, dansade och lekte dansstopp! I taket hängde elevernas flygande fladdermöss och spöken samt en stor (efterlängtad) discokula. Dagen har varit trevlig men tyvärr även stökig. Jag ber er återigen att samtala hemma om hur vi ska behandla varandra och att det inte är okej att säga fula ord eller retas.

Nästa vecka, v.44, är det höstlov. Detta betyder att det inte är någon skola men för er som går på fritids vill jag påminna om att det är stängt på måndag. All fritidspersonal har nämligen planerings- och utbildningsdag. För er som är lediga finns det en del aktiviteter i kommunen att besöka under lovet. Nedan kommer en länk där ni kan läsa om vad som händer: ttps://www.sigtuna.se/sv/Kultur–Fritid/Aktuellt-inom-Kultur–fritid/Hostlov-2019/

Sist vill jag uppmärksamma er på två viktiga datum i november :

6 november – Vi promenerar ner till ishallen och åker skridskor

25 november – Vi har simträning tillsammans med vår idrottslärare Camilla.

Jag önskar er en trevlig helg och ett bra lov så ses vi den 4710 igen!

Jessica