Veckobrev v. 46

Denna vecka har varit lite speciell, det har nämligen varit barnboksvecka! Vi har lärt oss om tre författare (Sven Nordqvist, Astrid Lindgren och Martin Widmark) och deras verk. Vi har bland annat lyssnat på radioteatern ”Bröderna lejonhjärta” och läst kapitel ur en bok. I Tisdags hade vi stationsarbete med barnbokstema där vi gick i blandade grupper så vi fick chans att träffa alla på skolan. Vi skapade bland annat bokmärken och armband, lyssnade på böcker och hade boksamtal. Det var en bra dag!

Idag var en hektisk dag med både biblioteksinvigning och fadderträff. Biblioteksinvigningen bjöd cider och salta pinnar, tävling och lånade böcker. Mycket trevligt! Efter invigningen var det dags att träffa fadderklassen. Eleverna tillsammans med sina faddrar tittade på film, pysslade och målade. De skötte sig väldigt bra, jag är mycket stolt!

Jag är dock besviken över attityden i klassen. Den är inte bra. Det sägs mycket fula och dumma ord till både vuxna och barn, det pratas högt och taskigt om andra elever och allt är negativt. Det är inget klimat jag accepterar. Vi har därför talat mycket om respekt de senaste dagarna och hur vi visar respekt för varandra i och utanför klassrummet. Detta kommer vi även fortsätta med nästa vecka.

Nästa vecka kommer jag dela ut läs- och skrivläxa. Läxboken kommer att vara läsförståelseboken (ljusgrön, grön eller blå) som eleverna känner till sen tidigare. Läxan ska tillbaka till skolan på onsdagar, och första gången blir då 27/11. Jag ber er titta om ni har en sådan bok hemma, ta då gärna med den till skolan i början av veckan.

Trevlig helg!

Hälsningar Jessica