Veckobrev v. 48

Vi startade denna vecka med att gå till simhallen. Eleverna var mycket duktiga och hade väldigt roligt! I matematiken har vi arbetat vidare med det lite krångliga räknesättet uppställning. Eleverna arbetar på bra men det är lite svårt att förstå. Vi har även börjat med datalogiskt tänkande – sant eller falskt. I svenskan arbetar vi på med Resan till skatten där vi snart har arbetat oss igenom hela boken.

Första läxan är gjord! Nästan alla hade med sig läxan i onsdags. Dessvärre hann jag inte läsa med alla elever p.g.a olika omständigheter. Men, de jag hann läsa med gjorde ett grymt jobb! Så imponerad av alla. Jag ser stora framsteg sedan jag började med klassen. Nästa vecka gör vi ett nytt försök, två nya sidor med text och frågor.

Denna vecka har varit en liten berg och dalbana. Eleverna har varit oroliga vilket leder till mycket konflikter och stökigt i klassrummet. Jag ser även här stora framsteg sedan start att eleverna själva vet när de gör fel och kommer överens fortare. Vi är alla trötta och längtar till lite ledighet, men nu är det extra viktigt att ta hand om varandra. Idag innan vi gick hem lovade vi varandra att vi ska ha en snäll-månad under december, där vi försöker att hjälpas åt och tänka en gång extra på hur vi själva vill ha det i klassrummet. Jag ÄR stolt över eleverna, trots att de vi ibland gör varandra galna;)

Nästa vecka börjar vi med vintermys. Vi kommer att öppna kalendrar på morgonen och eftermiddagen, och tända ljusslingor! Jag vill även påminna om att det är okej att ta med inneskor alternativt halkstrumpor till dansen på onsdagar om eleverna inte vill vara barfota.

Trevlig helg!

Hälsningar Jessica