veckobrev v. 50

Nu börjar höstterminen närma sig sitt slut och sista helveckan är avklarad. Endast tre dagar kvar – hejja 2b!

Den här veckan har vi arbetat klart med flera områden. I svenska har vi läst ut resan till skatten och arbetat med det sista i arbetsboken. Vårt NO-tema rymden avslutades med en frågesport där vi fick visa upp våra kunskaper. Matematiken avslutade vi med en kahoot där alla elever visade fina kunskaper!

I tisdags firade vi nobeldagen. Vi fick då lära oss om Alfred Nobel och nobelpriset samt äta en finare lunch. Fredagsmorgonen bjöd på ett mycket fint luciatåg av förskoleklassen, därefter hade vi en mysstund i klassrummet med fika och film.

På måndag ska vi ha julpyssel tillsammans med våra faddrar i femman. Vi kommer att pyssla i två grupper fram till lunch. Därefter kommer vi att städa lådor, mappar och klassrum. Det kommer bli en lugn och rolig dag.

Som jag nämnt tidigare är det julavslutning på onsdag den 18/12 klockan 16.30-17.30, med obligatorisk närvaro. Ni som vill komma är välkomna. Det är vanlig skoldag och fritids är öppet som vanligt innan dess.

Jag har även något mycket tråkigt att meddela. Tyvärr kommer Meli att sluta arbeta hos oss på Tingvallaskolan. Detta då skolan har behövt se över den personal som finns för att få budgeten att gå ihop. På grund av ekonomin behöver flera personer omplaceras och Meli kommer att omplaceras på en annan skola i kommunen. Detta är såklart mycket tråkigt och när eleverna fick reda på det i fredags var det många tårar som fälldes. I skrivande stund vet jag inte hur det kommer att se ut med personal nästa termin, då det fortfarande är osäkert när Meli omplaceras. Jag återkommer så fort jag vet mer kring detta. Det som är säkert är att jag kommer fortsätta vara mentor och lärare för 2b – och det ser jag fram mot. I rektorns extra månadsblad nedan kan ni läsa mer om omorganisationen som sker på Tingvallaskolan.

Jessica