Veckobrev v. 49

Hej! Denna vecka har vi arbetat på som vanligt. I matematiken har vi (äntligen) börjat med multiplikation. Det är lite krångligt men roligt och vi fortsätter att öva nästa vecka. I NO har vi fortsatt arbeta med rymden och skrivit hur det vore om vi var astronauter, vad vi skulle göra då och vad vi ville se, och vi har skrivit och gjort egna utomjordingar.

Vi har börjat prata om kristna högtiderna som infaller i december och några traditioner som hör till, bland annat advent och adventskalendern. Vi har två stycken adventskalendrar i klassrummet, djurens jul från NRM och pixi bok kalender. Varje dag på morgonen öppnar vi en lucka från djurens jul där eleverna får en gåta där de ska gissa vilket djur som gömmer sig i luckan. På eftermiddagarna avslutar vi dagen med att öppna bok kalendern. Varje barn får öppna en lucka var där vi sedan ska läsa böckerna högt.

Nästa vecka kommer vi fira nobel dagen och lucia. Nobeldagen är på tisdag 10/10 och då kommer matsalen att dekoreras fint. Om man vill får man klä sig extra fint denna dag. Lucia är på fredag 13/12 och då ska vi gå till matsalen direkt på morgonen (8.15) för att titta på förskoleklassens luciatåg. Vi kommer att samlas utanför dörren som vanligt och därefter gå till matsalen. Viktigt att försöka komma i tid.

Julavslutningen kommer att vara onsdagen den 18 december mellan klockan 16.30-17.30. Det är obligatorisk närvaro för eleverna. I år blir det ingen gemensam avslutning för hela skolan utan vi ska vara tillsammans i vårt klassrum där vi kommer att fika och göra någon aktivitet.

Önskar er en trevlig helg!

Jessica