Veckobrev v. 6

Snart ännu en vecka gjord!

Denna vecka har vi fortsatt lära oss om länder och vatten i SO och NO.. Vi har även sett på Lilla Aktuellt skola där eleverna intresserade sig för coronaviruset. Det ledde till en lång diskussion om hur virus/bakterier smittar, hur man kan undvika att sprida/smittas och att Sverige har bra sjukvård. I Matematiken har vi börjat lära oss om både division och bråk. På musiken/dansen på onsdagar har vi börjat öva till vår föreställning som sker v. 11. Årets tema är Astrid Lindgren och vår dans handlar om Emil i Lönneberga. Tyvärr är denna föreställning enbart till för skolan, men nästa år har jag hört rykte om att det blir

Klassen tävlar även i mattematchen som började i måndags! Vi spelar lite varje dag och försöker utmana oss själva att få fler poäng och klara fler nivåer varje dag. Det går mycket bra hittills! Under sportlovet kan eleverna även spela hemma mellan 07.00-14.00.

Jag vill be er att samtala hemma om att vi i skolan respekterar både regler och varandra, och påminna om att vi alla är olika och därför behöver olika för att må bra i klassrummet. Den senaste tiden har många elever slutat följa våra klassregler och helt enkelt tagit sig friheter som inte är okej. Vi har haft många situationer där eleverna skapar egna regler och inte lyssnar på oss vuxna i skolan eller bråkar med varandra över saker de själva inte riktigt vet varför. I skolan respekterar vi varandra, lyssnar när någon säger till eller ber om ursäkt när någon blir ledsen. Vi lyssnar på vuxna, sitter på våra platser i klassrummet under lektioner och arbetar med det vi ska, även om en annan elev gör något annat. Vi måste arbeta tillsammans och då måste vi hjälpas åt. Tillsammans klarar vi detta, tillsammans vänder vi klimatet. Vi ÄR bra, allihopa.

Viktiga datum under februari:

• Studiedag måndag 10/2, skola och fritids stängt
  • Utvecklingssamtal onsdag 12/2 och tisdag 18/2