Viktig information från barn- och ungdomsförvaltningen

Vi har genom polisen fått kännedom om en pågående trend där kedjebrev till skolpojkar skickas i olika appar. I kedjebreven uppmanas det till en gemensam aktion att tafsa på tjejer torsdagen den 15 april. Vi har inga uppgifter om att meddelanden har spridits på någon speciell skola eller i en specifik kommun utan polisen befarar att det är en uppmaning som skickas brett i hela landet. Det är bra om ni som vårdnadshavare är lite extra uppmärksamma på vad som händer på nätet och i mobilen, och vad som diskuteras i kompisgäng. Förhoppningsvis kan vi förhindra eventuella ofredanden genom att ha en dialog med våra barn om hur vi bemöter varandra och är en god kamrat oavsett om man är kille eller tjej. På skolan arbetar vi med vår värdegrund på många olika sätt och i det arbetet pratar vi mycket om hur man är mot varandra. Både irl och på nätet. Det som sker på nätet händer tyvärr ofta efter skoltid så vi ber er vårdnadshavare om hjälp att prata med era barn, lägg er i, var nyfikna och undersök vad de gör på nätet och på sociala medier. Vi kan inte skydda barnen från verkligheten men vi kan hjälpas åt att skydda dem i verkligheten. Tack för er hjälp.