Viktig information om julavslutning och läsårsdata från barn och ungdomsförvaltningen

Till alla vårdnadshavare

Förändrade datum för terminerna

Julen närmar sig. Även om det för de allra flesta av oss blir en annorlunda jul är vi nog många, som efter en väldigt intensiv höst, ser fram emot att få lite ledigt. Utifrån den pågående pandemin har förskola och fritidshem haft mycket hög frånvaro av personal. Frånvaron har ökat under den senare delen av hösten i samband med den ökade smittspridningen i samhället och arbetsbördan har periodvis varit hög för de lärare, förskollärare och övrig pedagogisk personal som är i tjänst. Förvaltningen har med anledning av detta beslutat att förändra läsårtiderna för grundskolan. Höstterminen förkortas med två dagar och avslutas därför 18 december 2020. Vårterminen förlängs med två dagar och avslutas 11 juni 2021.

Avgiftsreducering för förskola och fritids

Vi är alla mycket måna om att skolor och förskolor ska hålla igång sin verksamhet. Det är viktigt för våra barn och elever! Samtidigt behöver vi måna om att vår personal ska orka med att hålla en hög kvalitet i verksamheten också under vad som ser ut att kunna bli en intensiv vår.

Vi vill därför rikta en vädjan till er vårdnadshavare med barn i förskola och fritids. Vi ber er att se över ert behov av omsorg på fritids och i förskolan under december och januari. Framför allt ber vi er att se över behovet av omsorg under jul- och nyårsveckorna och bara nyttja den tid i förskolan eller på fritidshemmet som ni verkligen har ett behov av. Med denna vädjan hoppas vi kunna minska barnantalet något i våra verksamheter och på så sätt kunna ge så många av våra medarbetare som möjligt ledigt i samband med jul- och nyårshelgerna.

För alla er som har möjlighet att välja att inte nyttja tiden på fritids eller i förskolan under vissa veckor har kommunen beslutat att reducera barnomsorgsavgiften.

Reduceringen sker med 25% per hel vecka som barnet inte deltar i verksamheten. Avgiften kommer att reduceras retroaktivt under januari och februari 2021.

Avgiftsreducering gäller för barn som inte deltar i verksamheten helt eller delvis under december 2020 och januari 2021. Avgiftsreduceringen gäller inte för barn som är hemma till följd av sjukdom.

Det är naturligtvis helt valfritt att nyttja erbjudandet om avgiftsreduceringen. De som har behov av omsorg kommer fortsatt kunna nyttja den precis som tidigare. Har du frågor vänd dig till din rektor.

Om ni har möjlighet att ändra era vistelsetider under denna period, meddelar ni detta i Tempus så fort som möjligt. Vid frågor kontakta förskolan eller fritids.

Vänliga hälsningar,

Barn- och ungdomsförvaltningen