Veckobrev 16

Först ett par rader från veckans fixare: äntligen är vi klara med alla proven så vi fyrade med tårta. Vi har börjat jobba med järnåldern Vi har fyrat vår lärare. Vi har börjat att jobbat. med våren. vi ska få en ny elev i klassen som heter kidan. vår lärare är sugen på att vår skola ska byta namn. Hälsningar från Linnéa och Madonna

Vilken vecka! det har varit många elever i klassen som varit sjuka, och även många sjuka bland personalen.

Vi har jobbat på i alla ämnen. I svenska har vi fortsatt med läsförståelse och Jakten på Jack samt läsförståelse-boken. Vi har även jobbat med grammatikhäftet. I SO har vi fortsatt med forntiden och järnåldern och det arbetet fortsätter även nästa vecka. I NO har avslutat kroppen och startat upp våren. Eleverna ska få göra sin egen PP om våren och skriva fakta om våren, blommor, fåglar och myror.

i torsdags bjöd jag på tårta för att fira att vi äntligen gjort alla nationella prov. Det var tråkigt att så många sjuka, men jag tänker att vi får göra om det senare när alla är på plats.

I matematik är vi inne på geometrikapitlet. Vinklar och månghörningar. Eftersom många varit sjuka kommer jag att lägga ut länkar som ni kan titta på för att hänga med i arbetet nästa vecka. Igår fyllde jag år och klassen överraskade mig med fin sång. Jag blev så glad:)

MATTE: https://urplay.se/program/220333-mattemacken-vinklar

MATTE: https://urplay.se/program/220331-mattemacken-manghorningar

SO: https://urplay.se/program/210757-arkeologens-dotter-svard-av-jarn

Förhandsgranskning av bild
I tisdags var vi i biblioteket på en frågesportstävling för att uppmärksamma världsboksdagen. Vi kommer ha en läsutmaning i klassen under tre veckor, fråga era barn om den:)

Nästa vecka är det ingen idrott på måndag så vi samlas 8.30 på Korallens altan. Vi kommer från och med nästa vecka ta en kortare morgonpromenad alla dagar utom idrottsdagarna för att väcka upp vår trötta kropp i både hjärna och muskler. Forskning visar att elever lär sig bättre med regelbunden rörelse, och promenader tillsammans med våra brain breaks gonoodle så hoppas jag att vi orkar kämpa oss igenom de sista veckorna. På fredag är det städdag och vi kommer att gå till skogen och städa samt äta korv med bröd till lunch ute på skolgården.

Måndag: Ingen idrott. Promenad 8.30

Tisdag: Promenad 8.10, slöjd

Onsdag; Idrott på Tingvallaskolan (ingen buss), Musik

Torsdag: Promenad 8.10

Fredag: Promenad 8.10, städdag och utelunch

Trevlig helg önska Tessan, Sulejman, Stephanie och Helin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *