Först ett par rader från veckans fixare: Vi har gåt till skogen med karin och haft idrot vi har lärt oss kartan vi samarbetade och feklarade tills man festår. Nu har vi svenska prov några tyker att det är svårt men alla tyker inte likadant vi börja på torsdag och nu är det fredag så vi började i går. Vi har spelat basket alla vi såm är med har så roligt. vi samarbetar och monga tycker om lagen som vi delar in. Om många inte tycker om lagen så gör vi nya lag. Föreldrar kom i håg har vi har utvecklingsamtal. ditt barn kommer säga en app du ska ladda ner. Från Mirana och Wisdom tack för oss hej då

Vilken vecka! Alltsom oftast har vi nu arbetsro och fullt fokus under lektionstid. Under eftermiddagarna är många elever trötta och idag när vi slutade 13.55 kom det små glädjerop -”åh, en kort dag!” Frukt och lunch är väldigt viktigt för att vi ska orka hela dagen. Vi har i svenskan gjort flera DLS-tester som testar läsförståelse och ordkunskap. vi kommer fortsätta nästa vecka rättstavning och mer läsförståelse. Inga läxor kommer att ges under de närmsta veckorna då vi har utvecklingssamtal. Som ni vet från förra terminen gillar jag att flippa klassrummet och lägga ut små klipp där eleverna och ni vårdnadshavare kan titta på filmer om vad vi kommer att jobba med under nästa vecka. Denna vecka blir det en Samhällskunskap-film om skola och en mattefilm. Förförståelse är viktigt och detta är ett sätt att få er därhemma mer delaktiga:)

Skolan i Sverige: https://urplay.se/program/206211-nyfiken-pa-sverige-skolan

Talets värde: https://www.youtube.com/watch?v=0qaCHrsrs9c

Här slutresultatet av elevernas bilder av blandskog i Sverige, jättefina!

Nästa vecka är det utvecklingssamtal och jag hoppas att alla har koll på sina tider. Tänk på att det pågår parallella samtal i klassrummet och det är viktigt att passa tiden.

Vill också informera att det smugit in sig fel i sluttider på schemat. På tisdagar slutar vi 14.10 och på fredagar slutar vi 13.35.

Till sist vill jag också berätta att vi har löss i skolan igen., Kamma och titta i ert barns hår ordentligt.

Nästa vecka:

Måndag: Slöjd