Först ett par rader från veckans fixare: Hej vi har jobbat med samhällskunskap och vi har pratat om skolan. Många är klar med matte diagnos och några är klart med repetition. Vi har varit på amerikanskafotbollsplan. Vi har gjort klart DLS prov. Vi har jobbat jätte mycket den har vecken men det har varit roligt. hälsningar Ellen och Benjamin

Denna vecka har rullat på med finväder och värme. Våra morgonpromenader gör susen för vår hälsa och energi och som en elev sa: ”nu har vi fått upp pulsen, nu kan vi sätta igång och jobba”. Jag har även fått träffa en stor del av klassens föräldrar och jag är stolt över att alla mina samtal blev genomförda och att ni kom på utsatt tid. Eleverna har jobbat hårt med sina presentationer och jag är nöjd över deras reflektioner som gjorts i det egna lärandet. Det är där det börjar med att få en förståelse för att vi är olika, och vad just jag behöver för att lära mig. Med en ny skolplattform så handlade mycket om just UNIKUM och hur det fungerar men vi hann även diskutera just ditt barns utveckling och lärande.

I samhällskunskapen har vi arbetat med skolan och de olika instanserna där. Ord och begrepp som vi lärt oss är elevhälsa, analfabet, skolplikt, läroplan, mentor,, Skolverket, friskola, kommunal skola, kursplan och passande nog utvecklingssamtal. I matematiken har många slutfört eller påbörjat diagnos 1 i kapitlet om taluppfattning. Tallinje, talsorter, tusental, hundratal, tiotal och ental. Nästa vecka går vi vidare med kapitel 2 som handlar om additon och subtraktion och likhetstecknets betydelse.

I svenska har vi fortsatt med DLS-testerna och fortsatt Jakten på Jack och läsförståelse. Testerna kommer att göras i femman och sexan igen, för att se utvecklingen i läsförståelse, ordförståelse och stavning.

Nästa vecka blir en vanlig vecka med undantag för tisdag då vi har utvecklingssamtal. Eleverna slutar 13.00 i skolan och det är fritids för de som har plats och behöver omsorg. Tills sist ber rektor Jessica att ni går in och läser på hennes blogg. Länkar den här nedanför

Nästa vecka:

Måndag: slöjd