Veckobrev 42

Vilken hård arbetsvecka! Nu har vi en vecka kvar till ett välförtjänt höstlov där man förhoppningsvis inte måste gå upp lika tidigt som vanligt. De som ska vara på fritids får sköna dagar med roliga aktiviteter. Det märks att eleverna är trötta och framförallt på våra raster, i övergångar mellan rast och lektion, och på idrotten. Det uppstår många konflikter och jag har varit ute alla raster torsdag och fredag och kommer även vara ute nästa vecka, Jag har bestämt att vi inte spelar fotboll på fotbollsplanen något mer innan lovet då många av konflikterna sker där. Istället har vi kört väggen och lekt burken, och några har valt att vara med på fritids rastaktiviteter.

Jag vill påminna att eleverna INTE kommer för tidigt till skolan på måndagar. Vi börjar kl.8.30 och de barn som inte har fritids får tidigast komma kl.8.15

I NO har vi arbetat med NTA-experiment och hösten. Denna vecka har tittat på olika blandningar och lärt oss varför löven blir röda och gula på hösten. Fråga era barn om det;)

I matematik kan vi nu räkna uppställning och addition med minnessiffror! Vi arbetar nu vidare med subtraktion med växling och fortsätter med det nästa vecka. Jag kommer skicka hem matteläxor på höstlovet med repetion på geometriska former, multiplikation och uppställning. Klassen kommer även att få en läsläxa med https://www.xn--jagharlst-12a.se/hostlov

På vår värdegrund spelar vi många riktiga spel med varandra. Att skratta och ha roligt tillsammans är viktigt för att kunna arbeta tillsammans och vi får träna på att vänta på vår tur, att följa regler och vara shyssta mot varandra. Så roligt att se i onsdags då dessa stunder är tillfällen som klassen ser fram emot.

BILD- denna vecka har vi arbetat med ett halloweentema och klippt och klistrat fina spökslott. Fröken fick även in lite svenska, då vi skulle skriva substantiv i fönstren som passade till ett spökslott. På dörren var uppgiften att skriva adjektiv som passade;) Resultatet blev helt fantastiskt!

VIKTIGT!

På måndag vill jag att alla tar med en tom matlåda med lock och lämnar till mig. Den ska användas på torsdag till naturskolan, där vi ska lägga korv med bröd som vi får med oss från köket. Vi ska grilla i skogen;) På torsdag är viktigt också med varma kläder eftersom vi är ute hela dagen med naturskolan. Ta med en vattenflaska med vatten, frukt och kanske en extra smörgås.

Nästa vecka

Måndag: Ta med en tom matlåda. Idrott på Tingvallaskolan,´inget ombyte

Tisdag: Slöjd

Onsdag: Idrott på Tingvallaskolan, inget ombyte

Torsdag: Naturskolan hela dagen. Varma kläder/regnkäder och vattentäta skor.

Fredag: FN-dagen. Vi kommer arbeta med vår fadderklass 6B under förmiddagen.

Bra sidor på nätet om vill plugga lite extra:

https://www.elevspel.se/ (svenska, matte, no, so, engelska)

https://www.bingel.se/login/ Eleven har egna inloggningar: skolkod 8818, klass 3B, elevnummer och lösenord kan klassen få av mig under nästa vecka.

https://www.inlasningstjanst.se/nyheter/ilt-inlasningstjanst-oppnar-upp-polyglutt-for-alla-sina-kunder/ inloggning sker med elevens skolkonto

Vi önskar er en trevlig helg, Stephanie och Tessan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *