Veckobrev v. 4

Ännu en vecka gjort, det gick fort!

Denna vecka har vi återigen fokuserat på struktur på lektioner och viljan att arbeta mot arbetsro i klassrummet. Denna vecka räknade vi till 90 minuter i stök på lektionerna vilket är mycket bättre än förra veckan. Mycket bra gjort av alla!

I SO och NO har vi arbetat på med tema vatten. I SO har vi fortsatt att lära oss om världsdelar och världshav och i NO började vi arbeta med vattnets kretslopp. Där har vi lärt oss att allt vatten som vi möter är vatten som går runt och runt. Det är alltså samma vatten nu som fanns för flera hundra år sedan, till och med tiotusen år sedan! Det var häftig kunskap. I svenska lär vi oss mycket om grammatik och denna vecka började vi med ord som stavas med ”ck” istälet för ”k”. Vi fortsatte även lära oss om konsonanter och vokaler.

Jag har tyvärr inte hunnit lyssna på allas läxor denna vecka, men jag har delat ut läxan till de som lämnat in. Ett par veckor framöver kommer Stephanie att lyssna på läxan på onsdagar. Viktigt då att ni kommer ihåg att lämna in läxan. Skulle det vara så att ni missar att ta med den är det kommande två sidor som ska övas till nästa gång.

Denna vecka har även skolpsykologerna haft sitt första besök. De besökte oss för att ge mig och Stephanie stöd i hur vi kan utveckla arbetet till ett bättre klassrumsklimat. Vi kommer att ha uppföljningsmöte där vi kommer att reflektera och diskutera om vad de såg i klassrummet och hur vi tillsammans kan skapa bra förutsättningar till ett lugnt och harmoniskt klassrumsklimat. Detta är ett långsiktigt arbete men jag ser redan stora framsteg sedan förra terminen. Jag tror fortfarande på oss. Tillsammans kan vi!

Jag inväntar fortfarande svar från många om ni kan komma på utvecklingssamtalstiden. Se gärna till att lapparna kommer tillbaka till mig i början av nästa vecka så det går att byta tider om det skulle behövas.

Vi ses på måndag!

Vänliga hälsningar

Jessica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *